logo

Lale Devri 88. Bölüm izle

Özet: Çınar Toprak’tan özür diler. Toprak onun iyi niyetine inanmak ister, Çınar’a oğlunu gösterecektir. Ancak Toprak’ın da bir isteği vardır. Çınar bir daha bu kapıya gelmeyecektir. Böbrek ağrısı tutan Şeref hastaneye kaldırılır. Haberi alan Çınar da hastaneye koşar. Ahmet’in yaptığı iyiliklere şahit olan Çınar Ahmet’le samimi bir konuşma yapmaya karar verir. Ancak, Ahmet’ten öğrendiği gerçekle sarsılacaktır. Bir taraftan Azra’yı Ilgaz Holding’te işe girmesi için hazırlayan Zümrüt bir yandan da aileyi etkilemeye devam eder. Necip’ten habersiz Reyhanları yemeğe çağıran Zümrüt, İkbal’le iddialaşır. İkbal bu yemeğin Necip’i çok kızdıracağına emindir. Kim haklı çıkacaktır? Toprak oğlunu kaybetmemek için Ahmet’le nikah masasına oturmayı kabul eder. Bu sırada Toprak’ı geri kazanmayı kafasına koyan Çınar, soluğu Kandilli’de alacaktır. Çınar bilmeden, sevdiği kadını kaybetmemek için zamanla yarışmaktadır.
nigar demiş ki;
Kendi derrakesine güvenemeyib de, sürekli, bir blog açıb kendini yazar ilan etmiş Oya Tekinin sübyektiv yorumlarını hedef ğösteren "yorumçu", yazdığınız anlamsız kelime toplusu ile ne ifade etdiyinizi kendiniz anladığınızda bizlere de bildirirsiniz. Güzel diyarımın adını ise "yorumlar"-ınıza lütfen dahil etmeyin. Hele "Lale devri" gibi amacı belli olmayan bir dizi uruna hiç ama hiç dahil etmeyin.
17.11.2012 21:02:37
0   0

sezzy demiş ki;
:)))))).......Berrancigim. Supersin canim. Benim artik parmaklarima yazik. Dedim ya beyaza zorla siyah dememiz icin ugrasiyor. Valla parmaklarima yazik. Hepimiz de, tum kose yazarlari, elestirmenler de hep yanlis biliyor, yanlis soyluyormusuz. Tek o dogrulari soyluyor. :))))) Nerde olurlarsa olsunlar, yuregi guzel olan tum insanlari cok seviyorum. Hepinize sevgiler.
16.11.2012 20:53:38
0   0

Berran demiş ki;
Dizi icin hakli cikmis hahahahahahah:))))) o yüzden tüm gazetelerde yazanlar baska planetten geliyorlar galiba Gecen hafta hem Sn Yüksel Aytug ve hemde Sn.OYA TEKINin yazilarini okumadigi nasil belli. O nedenle ISPANYADA SATO KURUYOR:)))))Senarist olma hayalini kuruyor. Ve hemde kimleri kendine yakin görüyor??? 2 Süper ZEKA SENARISTLERI CANPOLAT VE ERGENEKONU:))))))))))Zira taaaaa...Azerbeycandan SENARYO siparis etmis onlara:))))))))
16.11.2012 16:41:49
0   0

nigar demiş ki;
Isimlerinin keçmesini istemeyen arkadaşlara, ikide bir yalançı evlilikler yapmakla evliliyi oyuncağa çevirmiş bir kadına iyi deyenlere anlam veremiyorum. " Seven insan baskalarinin canini yakmaz, hayatlarini altust etmez. Buna ask denmez bencillik denir. Seven insan birlikte bile olmasa sevdiginin mutlulugunu ister. Bunun icin ondan vazgecmeyi de goze alir" diyorsunuz. Tüm bunları aksiini Toprak yapmadı mı?. Hep önüne çıkan ilk erkeklerle evlenerek prablemini çözmeyi planlayan Toprak deyil mi? Ne istediyini bilmemesi yüzünden, ona evini,yüreyini açan insanları şu an zor duruma sokan Toprak deyil mi? Bir erkekle evliyken aklı-fikri, alakalı olduğu problemler sürekli başka erkekle ilgili olan Toprak deyil mi?( Sıtkıyla evliyken Yusufa aşıklığı, Çinarla evliyken Sıtkıyla gizli-saklı buluşmaları, Ahmetle evliyken Çinara aşıklığı ve buluşmaları, ikede bir kol-boyun olmaları.) Şu derrakesi,axlaqı engelliye nasıl iyi karakter diyorsunuzsa hayret. Hürmüs hiç deyilse 7 koca adaylarının her birinden nese bir manfaat planlıyordu. Toprak hanımın sürekli yeni kocalara varmalarla amacının ne olduğu belli deyil. İlk çocuğunun hayatını kayb etmesinde kocasından çok onun suçu vardı.Adamı suçlu ilan etdi, başka bir kadın konusu keçince de bayrağı eline alıb, anında evliliyinden vaz keçdi. Neden? Çünkii aklında, yüreyinde başka birisi- ENİŞTESİ vardı İkinci kocası "eskisiyle ilişkini tamamen kes" dedi,aksini yapdı. DOOÐOL olarak ŞÜPHELENEN adam ona önemlide olsa sadece bir konuda inanamayıbsa, o an bebeyinden bile vaz keçmeler, sonra ise bebeyi ondan saklayarak hem adama,hem bebeye ceza vermeler,kendi gücüne,aklına hayat direnişine güvenmeyib de sürekli el erkeklerine sığınmalar (zamanında Çinar da,sonra Ahmet de onun ne akrabası,ne sevgilisi deyildiler. El adamıydılar.) Bu kadar terbiyesizliyi terbiye örneyi olduğunu savunuyorsunuz da hayret. Konu Yeşimin iyi olması deyil.Yeşim karakteri zaten en başından ortalığı karlştırması planlaşdırılmış bir karakterdi. Ama hiç deyilse onun tüm bu karmaşanı neden yaptığı ortada. Ya Toprak neden yapıyor ? Amacı ne? Sevgisine kovuşmak mı? Eski kocasını cezalandırmak mı? Çocuğunu öz babasına hasret bırakmak mı? Vicdan yapması mı? Ne? Yoksa hastalık haline dönüşmüş iyilikçilik mi? Kendi bile derk edemiyor. Böyle bir karakter nasıl örnek karakter olacak ki? Kime, neyi örnek gösterecek ki ? Zamanında İlgazların bin türlü cinayet ve hiyleyle Taşkıranlardan aldığı paraları geri almak ve kızlarının ölümüne sebeb yaratmış erkeye karşı intikam planlayan birinin elbisesi,eldiveni ve ya dantelini problem görmekdense, Toprak gibi anlamsız bir karakterin yaratdığı probleri göre bilseler daha dürüst olarlar.
16.11.2012 15:30:21
0   0

zehra demiş ki;
Deveye[boynun eğri]demişler,[nerem doğru]demiş.Lale Devride aynen böyle,düzgün bir yanı yok.Dizideki çarpıklıklar yazmakla bitmez,Türk örf-adetlerine aykırı olabilecek herşey var.Yorumcular bunları dile getiriyorlar(sağolsunlar).Son iki haftadan bu yana izlemiyorum en azından sinirlenip strese girmiyorum.Bundan böyle Avşar Filmin hiçbir filmini seyretmiyeceğim(özellikle bu, herkesi salak yerine koyan senaristlerinkini ASLA).
16.11.2012 03:43:11
0   0

sezzy demiş ki;
Ersin ve rena; yureginize saglik. Nigar; sen herkesin beyaz gordugu renge inatla ve zorla hayir beyaz degil karadir diye dayatiyorsun:))sen bizim dusuncelerimizi begenmiyorsun biz de seninkileri. O nedenle artik bizim dizi ve oyuncularla ilgili yorumlarimiza mudahale etme sen de kendi dusuncelerin neyse onu yaz. Sen Yesim belki kotu sekilde yapti ama aski icin savasti diyorsun. Ben aski senin gibi dusunmuyorum. Seven insan baskalarinin canini yakmaz, hayatlarini altust etmez. Buna ask denmez bencillik denir. Seven insan birlikte bile olmasa sevdiginin mutlulugunu ister. Bunun icin ondan vazgecmeyi de goze alir. Toprak hep baskalarinin parasini yedi diyorsun. Bence isimleri karistirdin sen. Cunku o dedigini MESHUR TASKIRANLAR yapiyor. yesim de zumrut de gunde 2-3 defa elbise degistirerek kredi kartlarindaki paranin hesabini bilmeden alisveris yaparak Ilgazlarin uzun zamandir kanini emiyorlar. Toprsk ise o kadar luks villalar varken yuva olarak gordugu o kucucuk evi secti. Simdi bile oglu icin de olsa para istemiyor. Herkese iyi geceler.
16.11.2012 02:28:19
0   0

Rena demiş ki;
Nigar hnm, ben yorum yazarken, sizin isminizi hich bir yerde yazmamisham, eger sifarishchi deyiremse, onun size hich bir dahli yoktur, siz eger hesab edirsinizse sizi dushunuyorum bu konuda, kendiniz hagginda chok yuksek fikirdesiniz, bi de ben nerede oturmusham size hich dahil deyil, benim yorumumda isminizi gorseniz, o zaman bana laf atarsiniz, Azerbaycani ve ya benim sevimli Turkiyemi bura gatmayin, lutfen
16.11.2012 00:41:36
0   0

nigar demiş ki;
Sezzy ve Rena isimli yorumçular, uzun bir süredi izlemediyim dizi için hiç kiminle polemiye girecek deyilim. Sadece sizin yorumlarınızdan öyrendiyim olub-bitenler, önceden de ne kadar hakklı olduğumu gösterdiyi için artık okuduğunuz yorumları yazdım. Bir de laf atıb da ne dedim ki? Gerçekleri söyledim.GERÇEKSE ŞU Kİ, ONCA YALNIŞI OLAN TOPRAKI İYİ GÖRE BİLMEK İÇİN SÜREKLİ YEŞİME VE ETRAFDAKI HER KESE SALDIRIB,"KÖTÜSÜNÜZ" DEYİB, TOPRAKI SAVUNMANIZ GEREKİYOR. Hiç kimse sütden çıkmış ak kaşık deyil,xüsusen de Toprak, önemlisi o idi ki,Yeşim yalnış yöntemlerle de olsa aşkı uğuruna mücadile çapasında idi."Allahdan buyruk,ağzıma kuyruk" deyib Toprak gibi hiç bi şey yapmadan etrafındakı her kese zarar vermiyordu.Yeşim sadece ve sadece kendine zarar verdi.Baksanıza her kes eski tavrlarıyla güzelce yaşamaya devam ediyor.(Sıtkıysa maşallah, sus payı aldığı evi,arabayı, parayı rahat-rahat yeyiyor, ama vicdan yaptı deye birinin hayatını söndürmesini hiç vicdan yapmıyor. ) Sadece geza evinde tanışdığı ve yardım amacıyla evinin qapısını üzüne açtığı bir kadın onun kardeşinin başını yakmak üzere olduğunu görüyor ve ona tepki gösteriyor deye, Nermini bile kötü belirliyorsunuz.(zamanında Çinara geri dönsün deye Topraka çok söyledi,Toprak ise Nermine "Çinar artık hayatımda olmayacak" dedi )Hatırınızdaysa , Yeşim öldükden sonra Toprakla Çinar bir araya gelmeyecekleri vicdan yapmaları yüzünden olmayacak, kendi aralarındakı problemler yüzünden sergileyecekleri tavrlar sebebinden olacak demişdin. Baksanıza, Azerbaycanda oturub Türkiyedeki senaristlere sifariş vermişem deye deyil, diziyi azacık daha gerçekçi açıdan izlemişem deye hakklı çıktım.
15.11.2012 21:54:14
0   0

Rena demiş ki;
Ersincim, yorumun chok yureyime yatti, bazi yorum yazanlar( sayca chok azdilar) Yeshim Chinar ilishkisine ashk diyorlar( ilishki de Yeshimin girishmesi, sarilmalari neticesinde), ben ve benimle yureyi, dushunceleri ayni olan butun arkadashlarim hesab ediyoruk ki, enishte baldiz ilishkisine ashk dimek olmaz, bu sadece aile ichinde... hesab olunur, hatta Neciple Zumrutun de evlenmeyi hich duzgun deyil, chunki onlar gudalardir( uzr dilerim, turkce evlenmish oglanla kizin anneleri ve babalarina nasl deyilir, bilmiyorum). Diziler de terbiye vermelidir gelecek neslimize. Temiz ASHK Chinarla Toprakin ashkidir
15.11.2012 21:46:03
0   0

ersin demiş ki;
herkes yeşim gitti dizi biter diyorlar.ama şunu unutuyorlar.bu dizi zaten toprak gelmeden önce biticekti.toprak geldi.dizi yükselişe geçti.çünkü toprak çınar aşkı diziyi yükseltti.yani şunu anlamaları gerek.diziyi toprağın çınarın aşkı güzelleştiriyor.onların bir arada olması güzelleştiriyor diziyi.ben artık toprakla çınarın birlikte olmalarını o güzel aşklarını tekrar yaşamalarını istiyorum.
15.11.2012 19:58:12
0   0

Daha Fazla Yorum
Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler