logo



Bu icerik telif hakki sikayeti sebebiyle sitemizden kaldirilmistir. Diger iceriklerimize goz atabilirsiniz Anasayfa


Fatmagülün Suçu Ne 75. Bölüm izle

Özet: Fatmagül ve Kerim ilk kez, gerçekten evli bir çift gibi kendi evlerinde baş başa vakit geçiriyor. Birlikte geçirdikleri ilk geceden sonra, Fatmagül ve Kerim kendileri için çok zor bir eşiği daha aşmış olur. Geçmişlerine ait o büyük yarayı, ancak zaman iyileştirecektir. Mustafa’nın ölüm haberiyle birlikte düğün evinin neşesi de tamamen kaçmıştır. Başta Rahmi ve Mukaddes olmak üzere, herkes bu durum karşısında sarsılır. Öte yandan Mustafa’nın vefat ettiğini Asu’ya haber vermek, Kadir ve Fahrettin’e düşer. Diğer tarafta Mukaddes de Fatmagül’e haber vermek için fırsat kollar. Geçirdiği kalp krizinin ardından Reşat Yaşaran hayati tehlikeyi atlatır. Ancak bu krizin Reşat’ın sağlığı üzerinde bazı olumsuz etkileri kalır. Bu sırada, Yaşaranlar’ın Selim’le iletişim halinde olduğunun ortaya çıkmasıyla, Yaşaranlar için de son yakındır. Fatmagül ve Kerim ilk kez, gerçekten evli bir çift gibi kendi evlerinde baş başa vakit geçirir. “İlk gecelerine” dair suçlu sessizlik devam ettikçe, aralarına soğukluk gireceğini fark eden Kerim, bu konuda ilk adımı atar. Mustafa kimsesiz bir şekilde İzmir’de son yolculuğuna uğurlanır. Mustafa, Kerim’le Fatmagül’ün hayatından çıkarken bile, gölgesini arkasında bırakacaktır.
Melinda demiş ki;
Yarini iple cekiyorum....Fragmanda ki Mukaddesin foyalarinin ortaya ciktigi sahneler cok keyifli olacak.....:))

0   0

sezzy demiş ki;
Sevgili Madur, cevrendekilerden cekinip de sustugun belli, ama senin hic sucun yokki, utanip cekinmesi gerken onlar, yine de kimseye acilamadigin, icindekileri paylasamadigin icin durumun cok zor, burda birbirimize yazarak da belki biraz olsun iicndekileri disari cikarip seni rahatlatabilirsek cok sevinecegim, ne zaman, icinden ne geciyorsa burda bizimle paylas lutfen. Allah sana kuvvet ve yasama gucu versin insallah, cunku Maralin da dedigi gibi hayat tum kotuluklere inat, yine de yasamaya deger.

0   0

maral demiş ki;
sevgili mağdur, yazdıklarından çıkarabildiğim sonuç profesyonel bir yardım almadığın yönünde. yanılıyor muyum acaba bilemiyorum. eğer yardım almadıysan bununla başa çıkman çok zor olabilir. kimseyle de paylaşamadığını da söylüyorsun. lütfen yardım alma seçeneğini bir düşün. kendine iyi bak, hayat herşeye rağmen güzel.. sevgilerimle..

0   0

madur demiş ki;
Sevgili roza evet o bana saplanan Hancerden kurtuldum ne aci ki artik babamla görüsmüyorum. Sevgili maral öneri ve tavsiyelerini göz önünde bulundurup en yakin zamanda tatbik etmeye calisacagim bunun icin size özel bir tesekkürde morcluyum. Sevgili sezzy sizin bana tekrar yazmaniz benim icin ayri bir mutluluk maalesef hayatta halamin oglu gibi nice sütü bozuklar var bir 7 8 yasindaki cocukdan, kizdan kadindan faydalanmak istiyorlar onlari tehdit edip susduruyorlar birde sonra utanmadan basi dik ortaliklarda geziyorlar. El Alem Madurlari düsünmüyorlar, birde bir söz dolasiyor ortalarda erkekdir ne yapsa yeridir diye cok sacma bir deyim var insanlarin dilinde anlattigin olaydaki kiza ve diger madur olan kadinlara cok üzülülüyorum. Sizler tek konusabildigim sahislarsiniz hepinizde kendinize ve sevdiklerinize dikkat edin ve tekrar tesekkür ediyorum en iyisi ben artik susayim yoksa cok kötü oluyorum

0   0

Berran demiş ki;
Canim Maralcim ve Roza bassagligi dilekleriniz icin ve üzüntümüzü paylastiginiz icin cok tesekkürler sagolun D0STLAR SAGOLSUN:(((

0   0

sezzy demiş ki;
Cok tesekkurler roza; gercekten verdiign ozetle icimi rahatlattin, demek nihayet Mukaddes de gununu gorecek, hem de FG tarafindan:))) Kerim.le aralarindaki sorunlari da halledip konusmalari cok iyi olacak. Dedigin gibi cok guzle bir bolum bizi bekliyor:))

0   0

roza demiş ki;
Bizleri cok güzel bir bölüm bekliyor. FG sonunda Mukkaddesin saclarina saldiriyor ve FG Mukaddese hesap soruyor, saklanan mektuplar hakkinda. Buda yeni özet Mustafa’dan gelen mektupla ilgili duygularını Kerim’le paylaşan Fatmagül, geçmişine ait her şeyi bir kenara bırakıyor ve yeni bir hayata başladığını ispat ediyor. Mustafa ölürken bile masum değildir ve Fatmagül ile Kerim arasına hayat boyunca taşıyacakları bir vicdan azabı bırakmak ister. Fakat ne Fatmagül ne Kerim kendini suçlu hisseder. Gelen mektupla ilgili duygularını Kerim’le paylaşan Fatmagül, geçmişine ait her şeyi bir kenara bırakarak, yeni bir hayata başladığını ispat eder. Yeni evli çiftin evine yapılan ilk ziyaret, bambaşka bir krizin ortasında gerçekleşir. Mukaddes için yaptığı kötülüklerin hesabını verme zamanı gelir. Yılların birikimi, Fatmagül’le Mukaddes arasındaki tüm bağları koparır. Bu olayın ardından Rahmi, ailesi adına ilk kez bir karar alır ve uygulamaya koyar. Kerim’in hala kendisine dair şüpheleri olduğunu öğrenen Fatmagül, öğrendiklerini kabullenmeye çalışır. Artık geçmişlerine dair hiçbir şeyin aralarına girmesine izin vermeyecektir. Öte yandan günler sonra Gül Mutfağı’na dönen Fatmagül’ü bir sürpriz daha beklemektedir. Asu kucağında bebeğiyle Fatmagül’e veda etmeye gelmiştir.

0   0

sezzy demiş ki;
Sevgili madur; yeniden aramiza katildigin icin HOSGELDIN, gercekten de boyle olaylar malesef yasaniyor, bend esenin durumuna benzer bir olay duymustum ablamlardan, bir kizi amcasinin yanina istanbula gondermisler ve amcaoglu odasina girip tecavuz etmis, kiz hamile kalinca da evden attilar, tek bebegi ile yasli bir adam istemis ama o da sart kosmus, bebegi istemiyorum diye, o zamanlar cok sinirlenmistim hem yasli hem de bebegi kabullenmiyor diye, annenin bebegi cocuk esirgeme kurumuna biraktigini duyunca cok uzulmustum. Malesef daha bilmedigimiz daha nice Fatmaguller aramizda yasiyorlar ve sanki suclu onlarmis gibi susup kaderlerini yasiyorlar, suclular da ellerini kollarini sallayarak halkin arasinda dolasiyor. Iltica zamani Romanya.da hapisten yeni cikmis birini bile bu ulkeye (Ingiltere.ye)kabul etmislerdi(hapse girme sebebi bir kiza tecavuz etmek) o kisi burda da ayni sucu isleyip tecavuz ettigi kizi oldurunce hapse attilar, ama malesef cok gec degil mi???bir kiz daha kurban oldu. Boylelerine verilecek ceza surgun olmali, bombos bir adada tek baslarina birakilarak. Halkin icine sokulmamalilar, cunku bu sapiklar hicbir zaman degismezler. Madurlarin da insallah karsilarina Kerim gibi onlari sahiplenip gercekten seven kisiler cikip yaralarini sarar.

0   0

maral demiş ki;
berrancım canım benim. çok üzüldüm. allahtan rahmet diliyorum. nurlar içinde yatsın, allah taksiratını affetsin. yaşanacak çok güzel günlerin olduğu bir hayatta genç yaşta ölüm ağır geliyor insanlara. sabırlar diliyorum canım. başınız sağ olsun.

0   0

maral demiş ki;
sevgili mağdur, ne yazık ki senin yaşadıkların o kadar çok evde yaşanıyor ki.. ama hep ayıp, utanma, dışlanma korkusu (garip bir ahlak anlayışımız var, olaydan daha çok dedikodusundan korkuyoruz) bir çok kere olayın örtbas edilmesine yol açıyor. saldırıların çoğunda olay, kadın yanlış yerde, yanlış zamanda oluşunun bedeliymiş gibi görülüyor. aile içi yakın akraba saldırılarında, ya ebebeyinler inanmak istemiyor, ya da genç durumu açıklamaktan kaçınıyor. olay çocuk yaştaki mağdurlara gelince korkunçlaşıyor. önceki yasalarımız göz önüne alındığında (tecavüzcüsüyle evlenme) seçeneği akla geldiğinde suçun karşılığı cezanın olmadığı görülüyor. bu toplum biraz iki yüzlü bir toplum bence. çünkü bu fiilin failleri yine bu toplumun içinde yaşıyor. eminim bu olayların duyulmasına rağmen eşi, dostu olanlar vardır. utanmadan gezmeyi bilirler aramızda. çünkü onları utandıracak seviyede, güçte değiliz. bir tek çocuk eylemlerinde havalara hopluyoruz. ötesinde kadının bu olaydaki suç potansiyelini araştırıyoruz. ne giydi, tanıyormuydu, niye gitti, ne konuştu... çok acımasız buluyorum bu yönleriyle bu tür insanları. en korkuncu ise ensest saldırılar. seni nasıl teselli edebilir, moral verebilirim, bilmiyorum. sözün bittiği yer senin durduğun yer. emanet edilen bir çocuk... insanın içini acıtıyor... suçlular öyle üç beş yıl hapis yatsınlar, cezalarını çeksinler bunlar da senin yaşadığın şeylerin tesellisi değil. hele ki anladığım kadarıyla senin olayında suçlunun ceza alması da yok. eminim o hasta ruhlu adam da insan içine çıkmaya utanmıyordur. ""babamsa bir daha ablasıyla konuşmadı"" cümlesinden senin halanın hala o canavarla evli olduğunu anlıyorum. yapabileceğin en güzel şey yaşama dair güzel şeyleri keşfederek, o kötü anıdan olabildiğince uzak yaşayabilmeyi başarabilmen. hayat devam ediyor, uzun yıllar geçse de sendeki yaranın kapanmadan kanamaya devam ettiğini seziyorum. lütfen bununla başa çıkamıyorsan, tek başına taşıma bu yükü. profesyonel yardım al. kısır bir döngünün içinde sıkışıp kalma. kendine hedefler seç. geç kalmış gibi görme kendini. içindeki uhdeleri yeniden imkanların ölçüsünde yerine getirmeye çalış. yarım kalan birşeyleri tamamla. nerdesin, imkanların nedir bilmiyorum. büyük şehirde isen daha kolay senin için birşeyler. yeniden okuyabilir, meslek kurslarına gidebilirsin. el sanatları öğrenebilirsin. hiç bir şey için geç kalınmış değildir. konumuna uygun hayata, keyifli yaşamaya dair ne varsa yeteneğin, imkanların çevçevesinde yapmaya çalış. kitap oku, müzikle uğraş, yemek kurslarına git, resim yap.. yani kendine uğraş bul. hem kendine olan güvenin artar, hem de kendini geliştirirsin. . bunlar sadece birer öneri. yaşım şu, yok ev, çoluk çocuk deyip kendine ayıracağın zamanlardan fedakarlık etme lütfen. kötülüklerin yanında güzelliklerin olduğu bir dünya var karşında. bu dünyadaki güzelliklerin seninle birlikte olmasını diliyorum. kendine iyi bak...sevgilerimle..

0   0

Daha Fazla Yorum
Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler